3.9.2012

Viikon keitto ja perintöprinsessat


Tässä vielä koottuna viikon kivoimmat keitot, joista mieleen jäi erityisesti lipstikanmakuinen kukkakaalikeitto.

Lipstikka-kukkakaalikeitto

1 iso kukkakaali
1 rkl voita
1/2 purjo
3/4 ruukullista lipstikkaa
mustapippuria
suolaa
100 g Philadelphia-juustoa

Leikkaa kukkakaalin kukinnot palasiksi. Leikkaa purjo pieniksi suikaleiksi ja paista paksupohjaisen kattilan pohjalla voissa. Lisää vettä ja kukkakaalit (niin että kukkakaalit peittyvät juuri ja juuri). Kun kukkakaalit ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon silputtu lipstikka, mustapippuria ja suolaa. Kun kukkakaalit ovat jo vähän hajonneet, kääntele joukkoon Philadelphia-juusto. Voit halutessasi soseuttaa keiton.




Bataatti-kookoskeitto

2 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli
3 tl mausteita (itse käytin georgialaista yrttisuolaa, voi korvata esim. suolalla, currylla ja korianterilla)
2 valkosipulinkynttä
1 bataatti
3 porkkanaa
1/2 pienehkö ruukku lehtipersiljaa
1 pienehkö ruukku korianteria
1 tlk kookosmaitoa tai pieni tetra kookoskermaa

Kuullota paksupohjaisen kattilan pohjalla sipulit. Lisää silputut valkosipulit ja mausteet. Lisää vettä ja sen kiehuttua pilkotut porkkanat ja bataatti. Laita vain sen verran vettä, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri, jotta lientä ei tarvitse kaataa pois. Lisää paljon lehtipersiljaa ja korianteria. Soseuta sauvasekoittimella, kannattaa jättää sattumia. Lisää kookosmaito, tarkista maku ja kiehauta.








Kirsikkatomaatti-vuohenjuustokeitto


2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk kirsikkatomaattimurskaa
rasiallinen tuoreita kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria
2 rkl balsamicoa
3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
tuoretta minttua ja basilikaa
6 rkl pehmeää vuohenjuustoa


Pilko sipuli ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää silputut valkosipulit ja kuutioidut tomaatit. Lisää tomaattimurska ja noin puoli litraa vettä. Lisää balsamico, mustapippuri ja suolaa. Anna kiehua hetki. Leikkaa leivästä reunat pois ja revi pieniksi paloiksi keittoon. Anna kiehua rauhallisesti 20 minuuttia. Jos haluat koostumuksesta pehmeämpää, soseuta kevyesti sauvasekoittimella, mutta jätä joukkoon sattumia.  Lisää yrtit ja vuohenjuusto.

/A

1 kommentti: