Jos et tykkää sienistä, suosittelen odottamaan vielä muutaman päivän. Pian alkaa pakkaset, ja sitten ei enää vähään aikaan näy postauksia tunnisteella "sienet".
Mutta nyt niitä sieniä sitten taas. Tässä tämän syksyn rouskujen, tattien ja suppilovahveroiden helppoja käyttötapoja.
Tattipaistos
(alkupala, kuvassa)
2 keskikokoista tattia
oliiviöljyä
puolikas punasipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
ruohosipulia
(parmesania)
Putsaa tatit ja pilko pienehköiksi kuutioiksi. Paista tatit runsaassa öljyssä. Lisää sipulisilppu ja valkosipuli. Paista, kunnes paistos on tiivistynyt kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi ruohosipuli. Tarjoa esimerkiksi hapankorpun päällä ja raasta päälle runsaasti parmesania.
Rouskusalaatti
Ryöppää karvarouskut (10 minuuttia), jäähdytä. Lisää sipuli, smetana, suola, mustapippuri ja tilli. Sekoita ja laita kylmään.
Marinoidut suppilovahverot
(viimesyksyistä Hesarin ohjetta mukaillen)
Suppilovahveroita (meillä ehkä pari litraa)
4 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl viinietikkaa
2 neilikkaa
laakerinlehti
mustapippuria
Kiehauta vesi + mausteet. Lisää sienet ja kiehauta. Purkita nesteen kanssa, anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti