Tämän ruoan teki oikeasti bloggaajien pikkuveli – se sama, joka on ottanut blogin kuvista ne, jotka erottuvat paremman laatunsa takia!
Mutta bloggaamiseen kuulu kunnian ottaminen itselleen, joten haha, tässä reseptit! MURHAA!
Uunissa paahtaminen on paras tapa saada makua tofuun, joka ei ole ehtinyt marinoitua tarvittavaa kymmentä tuntia.
Bataatit uunissa
1 iso bataatti
0,5 dl rypsiöljyn ja oliiviöljyn sekoitusta
4 pientä valkosipulinkynttä
persiljaa
mustapippuria
suolaa
puolikkaan limen mehu
0,5 l kasvislientä (käytimme edellisen päivän jäljiltä jäänyttä bataattien keitinlientä, mutta yhtä hyvin toimii vesi, johon on sekoitettu vähän kasvisfondia)
sormisuolaa
Kuori bataatit ja pilko ronskeiksi viipaleiksi. Kaada uunivuoan pohjalle öljyt. Pilko valkosipulit isohkoksi murskaksi. Silppua persilja. Sekoita loput mausteet ja limemehu seokseen (lime estää bataatteja tummumasta). Hiero bataattiviipaleisiin seosta ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin. Lisää hetken päästä kasvisliemi, käännä viipaleet ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Bataatit ovat valmiita ja pehmeitä noin puolen tunnin kuluttua.
Paahdettu soijatofu
1 pkt hampunsiementofua
3 rkl teriyakisoijaa
2 rkl rypsiöljyä
peukalon kokoinen pätkä inkivääriä
ripaus chiliä
tuoretta korianteria
Marinoi tofu mahdollisimman aikaisin, viimeistään pari tuntia ennen. Hienonna inkivääri veitsellä isohkoiksi palasiksi. Sekoita keskenään soija, öljy ja mausteet. Pyörittele tofut marinadissa.
Nosta marinoituneet tofut leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
A&V
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti