4.10.2012

Makukokeiluja Keski-Pohjanmaalla

Viikonloppu tiivistettynä (tyylilaji Annin päiväkirja vuonna 1993): Olimme vaeltamassa. Sisko kaatui ja mursi käden. Menimme päivystykseen jonottamaan. Haaveilimme viisi tuntia ruoasta. Melkein salakuljetimme brie-juustoa odotussaliin. Pääsimme vihdoin kotiin. Teimme hyvää ruokaa. Kiitos!

Munakoisotahna

1 munakoiso
5 aurinkokuivattua tomaattia
soijaa
korianteria (paljon!)
ruohosipulia ja basilikaa

Itketä munakoisoja leivinpaperin päällä ja pyyhi nesteet pois. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paista 200-asteisen uunin alatasolla. Soseuta yhdessä aurinkokuivattujen tomaattien ja yrttien kanssa. Notkista öljyllä.

Täytä tahnalla rieskarullia tai tarjoile sellaisenaan ruoan kanssa.


Wasabinmakuinen bataattipyre

2 bataattia
inkivääriä
wasabia
persiljaa
suolaa
soijaa
kasvisfondia

Kuori ja pilko bataatti. Keitä kypsäksi. Kaada ylimääräiset vedet pois ja soseuta. Raasta sekaan inkivääriä ja lisää maustet ja lopuksi wasabi vähän kerrallaan (käytimme noin 2 ruokalusikallista). Silppua sekaan persiljaa. Tarjoile lisukkeena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti