24.9.2010

Hapan ja makea tofupiirakka


Pakko jakaa tämäkin: testasin eilen aiemmin haaveilemani sitruunaisen tofupiirakan. Varsinkin näin jälikäteen fiilisteltynä tuo on kyllä aika mainio leivonnainen. Ihanan helppo tehdä, ja raaka-aineetkin on yksinkertaiset, kun vain muistaa tofun! Ostin tofun Paulan hehkuttamasta Al-Medinasta. 0,70 e pala, aijai!

Piirakka oli tooosi makeaa, mutta silti myös raikasta. Ja valkkaamalla keksit oikein piirakasta saa kätevästi vegaanisen. Kannattaa syödä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Itse käytin inkkarisokeria, joten täytteestä tuli aika tumma. Valkoisesta sokerista voisi tulla sievempi piirakka.

Ohjeen hain Kamomillan konditoriasta.

Sitruunainen tofupiirakka

Keksipohja:
200 g keksejä (tarkista, että ne ovat maidottomia, jos teet vegaanista versiota)
50 g margariinia (maidotonta)

Sitruunatäyte:
150 g pehmeää tofua
3 dl sokeria
Sitruunan raastettu kuori
Kahden sitruunan mehu (n. 1 dl)
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
Tomusokeria


Sulata margariini ja murskaa keksit. Sekoita margariini keksimurskan joukkoon. Painele vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Soseuta tofu tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää sokeri, sitruunan kuori ja sitruunamehu ja sekoita. Lisää vielä jauhot ja sekoita.

Kaada sitruunatäyte keksipohjan päälle ja paista 180 C-asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Koristele jäähtynyt piirakka tomusokerilla.

Ja kuten tarkkasilmäisimmät huomasivat, taustalla hehkuu ihan sattumalta DERMOSILIN tänään tullut tuotelehti!

A

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä piirakkaa, taasen. Kohta tulee ruuhkaa, kun on niin monta IHANAA kokeilematta :) Ja sitten vielä Dermosil-tilaus täällä Kansasissakin postissa!

    VastaaPoista
  2. Ja lautanen on se sulta saatu, kuten ehkä tunnistit! /A

    VastaaPoista
  3. NYT SE SMOOTHIE_OHJE ONLINE!!!!1!!!1!

    VastaaPoista