4.9.2010

Sadonkorjuun kesäkurpitsakeitto


Ah, nyt alkaa nuha parantua, kun jaksan taas miettiä ruokaa näin paljon! Otsikko on harhaanjohtava - tiedän - sillä kesäkurpitsakeitosta ei tullut kuvaa. Nyyh! Vaikka se oli ihan tosi hyvää. Siksi kuvassa siis omenapiirakka ja kantarellipasta. HAH.

Fiilistelin jo eilen, mitä tänään lauantaina tekisinkään meille ateriaksi. Kun en ole moneen päivään tehnytkään ruokaa, päätin valmistaa oikein monen ruokalajin verran herkkuja. Erityisesti kesäkurpitsakeitosta tuli ihanaa. Suosittelen!

Kesäkurpitsakeitto alkupalaksi

kolme pientä kesäkurpitsaa (pese, leikkaa pitkittäin neljään osaan ja viillä pois pehmeät osat)
sipuli
4 dl vettä
kasvisliemikuutio
timjamia
kermaa

Freesaa sipuli ja kesäkurpitsat pannulla. Lisää vettä nelisen desiä + kasvisliemikuutio. Anna kiehua vartin verran. Lisää lopuksi timjamia, suolaa ja mustapippuria. Lopuksi vajaa purkki kermaa, sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Keitosta tuli aivan ihanaa, vaikka kuva näyttää nyt vähän pinaattikeitolta. T kommentoi "Miten tää tältä maistuu, eikö kesäkurpitsa oo ihan mautonta?".



Pääruoaksi tein kantarellipastaa. Nyt kantarellit on tosi edullisia: torilla maksoi litra 3 euroa. Paistoin sipulin ja (pestyjä) sieniä pannulla, lisäsin tilkan kermaa, mustapippuria, suolaa ja persiljaa. Päälle vähän parmesania ja syksyn helpoin ja tietty ajankohtaisin ruoka on valmis.
/E

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä kantarellipastaa. Olen tasan kerran tänä syksynä onnistunut löytämään kantarelleja meiltä kaupasta, niitä kun ei Keski-Pohjanmaalla kasva (tai ei ainakaan löydy). Olivat Virosta, mutta hyvää kastiketta ja piirakkaa tuli.

    VastaaPoista
  2. Oli hauska yllätys, kun mua ja Esaa odotti kantarellipiirakka Kannuksessa! /A

    VastaaPoista