24.9.2010

Pastaa vodkalla


Menossa on neljäs Sopranos-tuotantokausi. Sen seurauksena on tullut paitsi jatkuva kiusallinen pikkunälkä myös kova pastahimous. Pari iltaa sitten söin iltapuuroa, kuolasin Carmelan tekemiä canneloneja ja haaveilin, että puuro olisi pastaa. Seuraavana päivänä olikin pakko tehdä asialle jotain. Lopputulos oli mukaelma Rachael Rayn Penne alla Vodkasta. (Nigella Lawsonin versiossa vodka lisätään valutettuun pastaan!)

Vodka (anteeksi, en vain voi kirjoittaa 'votka', vaikka se olisi oikea muoto, sillä siitä tulee mieleen potka) on aika hauska tapa tehdä simppelistä tomaattipastasta vähän jännemmän makuista.

Pastaa vodkalla

1/2 rkl öljyä
1/2 rkl voita
(pancettaa tai pekonia)
1 sipuli pilkottuna

2–4 valkosipulin kynttä
1 kuivattu chili
2 rkl tomaattimurskaa
6 cl maustamatonta vodkaa

tlk säilöttyjä tomaatteja

1 dl kermaa

suolaa, pippuria

pennepastaa (vaikka kuvassa onkin fusillia)
tuoretta basilikaa, parmesania

Lämmitä pannulla voi ja öljy (ja pilkottu pancetta). Hienonna sipulit, kuullota rauhassa, kunnes pehmenevät. Lisää tomaattimurska. Lisää mausteet ja vodka. Keitä kastiketta kasaan parikymmentä minuuttia.
Keitä pasta.
Lisää kastikkeeseen kerma ja basilika. Valuta pasta ja sekoita siihen kastike.


A

1 kommentti:

  1. Hihii, Sopranot on kyllä sellainen ohjelma, ettei sitä VOI kattoa ilman syömistä. Olis ihana kävellä Tonyn tapaan Carmelan jääkaapille ja kysyä, että "onko täällä niitä päivällisellä syötyjä canneloneja?".
    Olis kiva löytää joku uusi sarja, johon syöminen liittyis yhtä vahvasti - okei, Top Chef on ollut toinen sellainen.

    Kerroinkin jo eilen Annille, mutta eilen näin italialaisen (sen oli pakko olla italialainen) perheen kävelemässä kadulla. Isä meni edellä ja äiti tuli perässä lapsen kanssa, ja äiti kantoi kädessään vuokaa, jossa oli folio päällä. Tuli niin Sopranos-fiilis! Miksei Suomessa useammin viedä ruokaa tuliaiseks, kun mennään kylään? Tuntuu, että siitä varmaan joku loukkaantuis ennemmin, Pyh.
    /E

    VastaaPoista