30.9.2010

Parasta, mitä kesäkurpitsasta voi tehdä


...on tietenkin makea piirakka. Siis porkkanakakku, jossa porkkana on korvattu kesäkurpitsalla. Leivoin piirakan itselleni (surullista? kyllä) ja söin sen melkein kokonaan yksin (hauskaa? kyllä). Se ehkä riittää kertomaan, että oli oikein hyvää! Yhtä mehevää, kuin porkkanakakku parhaimmillaan. Kesäkurpitsa kipusi tämän kokeilun ansiosta monta askelmaa mun vihannesarvotaulukossa.



Makea ksäkurpitsakakku

200 g eli yksi pieni kesäkurpitsa
150 g margariinia
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl hasselpähkinärouhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 dl maitoa

Kuorrute:
50 g sulatejuustoa
30 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tomusokeria
kourallinen pähkinä- tai mantelirouhetta


1.) Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.

2.) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

3.) Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesä kurpitsaraaste, pähkinärouhe ja rasva taikinaan. Lisää myös jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.

4.) Levitätaikina voideltuun vuokaan. Paista 200 asteessa 25 minuuttia tai niin kauan, että piirakka on varmasti kypsä (raaka kesäkurpitsa makeassa kakussa ei ole miellyttävä ajatus). Anna piirakan jäähtyä.

5.) Sulata voi kattilassa ja lisää sulatejuusto. Sekoitta joukkoon sokerit. Levitä piirakan päälle ja koristele pähkinä- tai mantelirouheella. Piirakka mehevöityy jääkaapissa ja säilyy useita päiviä, jos sitä ei syö yksin yhden päivän aikana.

A

2 kommenttia:

  1. Ja kaikille niille, jotka sattuvat epäilemään, että kesäkurpitsa on mauton ja mahdoton kasvis, suosittelen tätä piirakkaa (kyllä, söin siitä yhden palan, Anni ei syönyt ihan yksin!). Aion itsekin tehdä tätä joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Ja äskeisen kommentin kirjoittaja oli siis Emmi. Sormet toimivat taas huomattavasti nopeammin kuin ajatus.

    VastaaPoista